Historie

De drijfveer achter Vedette Jachtbouw. Hans van Veen, heeft de voorliefde voor schepen in zijn genen mee gekregen, vele familieleden waren en zijn actief in de binnenvaart, sleepvaart, visserij en berging. Te bedenken dat de familie Sperling in het verleden, Hans zijn opa en overgrootvader, met Piet Smit & Jan Tak een zeer nautisch verleden hebben. Hierover is het e.e.a. te lezen in het boek ‘De koperen helm’.

Hans ging echter eerst heel andere dingen doen. Voltooide een opleiding als vliegtuigbouwer en werd daarin werkzaam. Daarna deed hij allerlei bedrijven aan vanuit een ingenieursbureau waar hij werkte. Vervolgens werkte hij vele jaren als technisch opperhoofd bij een bedrijf in de warmtekrachtinstallaties. In die branche ontwikkelde hij zich in de elementaire technieken maar ook met name zaken als geluidsbestrijding etc. Daarnaast hanteert hij het credo “Als je iets niet weet, zorg dan dat je daar studie van maakt en streef het maximale na!” Welnu, met die mentaliteit lukt er natuurlijk al gauw iets.

In december 2003 kocht Hans een nieuw bedrijfspand in Uithoorn. Tot 2012 zijn daar vijftig schepen gebouwd, maar in 2012 is een geheel nieuwe werf gebouwend aan de Leidse Vaart in Ter Aar. Dit was nodig voor de expansie, maar ook zeker voor de efficiëntie. Een klant moet je nooit financieel voor de inefficiëntie laten opdraaien, aldus Hans. Kortom, bij Vedette Jachtbouw wordt altijd gestreefd naar een maximale kosten/baten balans. Op z’n Nederlands. Veel kwaliteit, in alle opzichten, voor een zeer realistisch bedrag. Schuwt u niet om met Vedette in contact te treden want ieder schip wordt weer met eenzelfde toewijding en passie gebouwd. Er is er geen één helemaal hetzelfde, de identiteit van de opdrachtgever is altijd terug te vinden in een Vedette, dat maakt juist uw Vedette uniek!

2021

De Vedette salon Comfort Line is ontwikkeld en wordt gebouwd. De orderportefeuille is op dit moment gevuld met het bouwen van ruim 30 schepen tot voorjaar 2023.

2020

Januari Boot Düsseldorf: vakjury reikt de prijs Powerboat of the Year uit aan Vedette Jachtbouw voor de Navigator 35.
In september houdt Vedette Jachtbouw haar eerste, zeer succesvolle botenshow

2019

Navigator 35 wint prijs op de Hiswa in Lelystad van Motorboot van het Jaar. Boot Düsseldorf nomineert de Navigator 35 tot European Powerboot of the Year.
Én lancering van de Vedette 14.30 Salon.  100-ste Vedette schip is gebouwd!

2018

Oplevering Vedette 33 Trust en Hollander Trend 35

2017

Lancering Comfort Line en Cantia en oplevering van 2 prachtige Custom Built salonschepen, gebouwd door zusterbedrijf Dutch Quality Yachts.
Varion Jachtverhuur opgericht.

2016

Vedette Hollander Trend 32 genomineerd voor HISWA Motorboot van het Jaar 2015

2015

Vedette Hollander Trend 32 genomineerd voor HISWA Motorboot van het Jaar 2015

2014

De Navigator is een mooie aanvulling op de reeks schepen van Vedette Jachtbouw.

2012

Een geheel nieuwe werf laten bouwen aan de Leidse Vaart in Ter Aar. Tot 2012 – 50 schepen gebouwd.

2003

In december aankoop van een nieuw bedrijfspand in Uithoorn.

2002

Vedette Jachtbouw is in 2002 opgericht en heeft zich dat jaar op de ‘natte’ Hiswa geïntroduceerd. Vedette Jachtbouw heeft als uitgangspunt schepen te bouwen welke uitstekende vaareigenschappen bezitten en in alle opzichten kwalitatief op een hoog niveau staan.